halibut gotowany na mleku

Redakcja

Jedzenie, które wspiera zdrowie przy infekcjach

Jedzenie, które wspiera zdrowie przy infekcjach

Kiedy jesteśmy chorzy nasz organizm wszystkie swoje siły rzuca do walki z wirusami. Nie należy mu w tym przeszkadzać, obciążając go dodatkowo problemami z trawieniem. Co jeść, żeby wspomóc się w chorobie?

Młodzi, koszerni: jest tyle kuchni żydowskich, ile państw

Nie musisz być Żydem, żeby obchodzić szabat. Wybierz jeden dzień tygodnia i spędź go z bliskimi. Bez komputera, telewizora, zakupów, a nawet gotowania - rozmowa z Leah Koenig, nowojorską dziennikarką kulinarną i autorką książek kucharskich

Dieta dla grupy krwi B

Autor, dr Adamo przypuszcza, że grupa krwi B po raz pierwszy pojawiła się około 12 -17 tysięcy lat temu, wśród koczowniczych plemion żyjących w Himalajach.

Dieta dla grupy krwi AB

Dieta dla grupy krwi AB

kromki chleba żytniego z masłem orzechowym , plaster ananasa, kefir Lunch : Wariant I:  pstrąg grillowany lub pieczony w folii, brokuł gotowany na parze Wariant II: filet z indyka, gotowany na parze z warzywami ( bakłażanem, kalafiorem i brokułami) Wariant III:  klopsy z mielonego mięsa

Antyoksydanty- twoja tajna broń

Antyoksydanty- twoja tajna broń

: witaminę C niszczy wysoka temperatura, sól, kontakt z powietrzem, promienie UV. Warzywa i owoce jadaj więc na surowo lub krótko gotowane. Surówki przyrządzaj tuż przed podaniem i doprawiaj oliwą z oliwek lub olejem słonecznikowym.Witamina ENajlepsze źródła: tłuszcze roślinne, orzechy laskowe, nasiona

Szczaw

Szczaw

sosem szczawiowym, polewa smażoną na maśle bułką tartą i zapieka na rumiano. W kwaśnym sosie rozpływają się wszelkie tłuste ryby: łosoś, halibut, makrela, śledź. Zarówno grillowane, pieczone, smażone, jak i krótko gotowane w warzywnym wywarze. Ja lubię do szczawiowego sosu pulpety z ryby i ziemniaków

Ceviche

Ceviche

je w soku z limonki i ryba "gotuje się" na zimno. Kawałki powinny być mniej więcej takie same, aby równo dochodziły. Kwaśne środowisko zabija wszelkie niepożądane mikroorganizmy, białko się ścina i przezroczyste mięso ryby, tak jak pod wpływem ciepła, staje się białe i gotowe do jedzenia

Najczęściej czytane